TEXT_SIZE
Facebook Twitter Pinterest You Tube Vine Foursquare Instagram Tumblr Issuu

Hav og kyst i Chieti provinsen

Vår tur langs kysten av Abruzzo fortsetter denne uke gjennom de skjønneste badestedene i Chieti provinsen. Kysten i dette området er den største som finnes i regionen og her ligger svært mange byer hvor turistene begir seg i tusenvis om sommeren. Blant disse finner vi Francavilla al Mare, Ortona, San Salvo og Vasto.

Ved Francavilla al Mare finnes det en utrolig lang strand med gul sand, som fra 1800-tallet av skaffet byen klengenavnet «Perla dell'Adriatico» (Adriaterhavets perle). Her er havet krystallklart og byen tilbyr en vid rekke forskjellige aktiviteter som inkluderer sport, underholdning, avslappelse og nattliv. Francavilla er også et vanlig startsted for utflukter til Majella Nasjonalpark og for smaketurer gjennom Abruzzo.

Det andre viktige badestedet i området, Ortona, er karakterisert av en bred strandstrekning i nord som slipper til en uavbrutt rekke bukter, viker, små strender, skjærgård og forberg som stuper ut i havet. Den rike middelhavsvegetasjonen er hersket av gyvelens duft og badestedet er blant de berømste i provinsen. Dette er startpunktet for «Trabocchi»-kysten, hvor disse artige trebygninger, Abruzzos tradisjonelle symboler, utgjør den største attraksjonen.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Siste innlegg