TEXT_SIZE
Facebook Twitter Pinterest You Tube Vine Foursquare Instagram Tumblr Issuu

Kunst, Kultur, Religion Abruzzo

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Alba Fucens
Noen av de mest fascinerende Romerske ruinene er de du finner i Alba Fucens ved Avezzano, Juvanum ved Torricella Peligna samt Peltuninum og Amiternum ved L´Aquila. Mange av disse ble ødelagt og forlatt når imperiet opphørte.
Pottemakerkunst
Pottemakerkunsten har vært praktisert i Abruzzo siden oppfinnelsens tid, men i løpet av renessansen gjorde den lille landsbyen ved foten av Gran Sasso – Castelli - regionen berømt for sin raffinerte og sostifikerte produksjon av Majolika.
Celano og castello Piccolomini
I Celano er hovedattraksjonen slottet Piccolomini som er lokalisert i det historiske sentrumet av landsbyen, samt kirkene St. Angelo, San Francisco og Santa Maria del Carmine.
Mosciano Sant´Angelo og kirken San Michele Arcangelo
Mosciano Sant´Angelo er en middelalderlandsby som ligger rundt 10 km fra Adriaterhavet, på ryggen mellom de to daler der du finner elvene Tordino og Salinello.
Pacentro
Pacento er en av de vakreste byene i Abruzzo, og byen er verdt et besøk når som helst på året. Det er imidlertid en spesiell dag det er ekstra stas å besøke byen – den første Søndagen i September. Da går det eldgamle ritualet og barbentløpet “Corsi degli Zingari” av stabelen.
Roccamorice, Eremo di Santo Spirito
Et besøk til en av eremitasjene i Abruzzo, satt i deres naturlige miljø, er en minneverdig opplevelse. Den mest kjente er Santo Spirito a Majella, nær Roccamorice – et utsøkt nasjonalmonument takket være den perfekte kombinasjonen av arkitektur og natur. Den ble grunnlagt rundt 1244 og var Celentines første permanente bosetningen i Majellafjellene.
Scanno
I Scanno finner du overnattingstilbud av alle slag, noe som gir deg muligheten til å bo i en av de mest sjarmerende og mest fotograferte historiske byen i Abruzzo. Verdenskjente fotografer som Cartier Bressin og Giacomelli tok bilder av denne karakteristiske landsbyen.
Teramo Cathédrale de San Berardo
Hovedstaden i provinsen, Teramo, og dens viktige historiske sentrum er i seg selv verdt et grundig besøk. Dette er en by med svært gammelt opphav, og i tillegg til fantastiske museer finner du fortsatt viktige historiske steder og intakte monumenter i byen.
Vasto, Cattedrale di San Giuseppe
Vasto ble bygget på grunnmurene fra den gamle Histonium, og byen opprettholder linjene fra den romerske urbaniseringen. Palazzo d´Avalos og museene her finner du ved å gå mot utkikspunktet. I den samme gaten finner du Cathedral San Giuseppe.

Kunst, Kultur, Religion

AMBRUZZO´S FJELL HAR ET BREDT TILBUD
FOR SOMMERTURISTER

Fra nord til sør er det en gullgruve av
steder og skatter som venter på å bli
utforsket og oppdaget.GALLERY

ABRUZZO det fantastiske utendørsmuseet

Magien til Abruzzo ligger nettopp i den perfekte likevekten mellom et landskap av urørt natur og tilstedeværelsen av mennesker, som kan ses som landsbyer spredt rundt på landsbygda, den imponerende arkitekturen til kirker, slott og herregårder, verdifulle kunstverk og de talløse eksemplene på brukskunst og tidløse tradisjoner på landsbygda.

Hva er vel en bedre invitasjon for den ivrige og observante besøkende til og utforske Abruzzo og finne de typiske trekkene ved den prakten som gjør dette til en unik region? Fra de eldste vitnesbyrd, der den høytidelige «Kriger fra Capistrano» er det mest kjente ikonet, til talløse kunstskatter i de regionale museene, bidrar hele historien og kunstarven til Abruzzo til å skape en region med en sterk lokal identitet, en særegen måte å skissere og tolke kunstneriske metoder og stiler, arkitektur, åndelighet og sterke tradisjoner innen brukskunst, blant annet keramikk og gullsmedfag.

Kjent verden over for sin natur, er Abruzzos særegne og intakte landskap likevel et scenario med kunstverk og monumenter, som et stort utendørs museum som alltid er åpent.Ved siden av de legendariske stedene Rocca Calascio, den ekstraordinære gamle byen Pescocostanzo, Chietis Museo Archeologico Nazionale og L´Aquilas imponerende slott fra 1500 tallet vil de besøkende bli betatt av de mange mindre kjente underverkene som er spredt rundt i regionen.

Restaurering av kirker og slott, reorganisering og utbedring av arkeologiske steder og helligdommer, oppbygging av små og store museer og nye besøkssenter i parkene: alt dette bidrar til at listen over ting å se vokser for hvert år som går.


Download Brochure

 

Velg din ferie i fjellene