TEXT_SIZE
Facebook Twitter Pinterest You Tube Vine Foursquare Instagram Tumblr Issuu

Tacchino alla canzanese (tradisjonell kalkunstek fra Canzano)

«Tacchino alla canzanese» er en typisk rett som skylder byen Canzano (Teramo provinsen) sitt navn. Mellom 24. og 28. juli skal byen i tillegg gjeste et initiativ kalt «Tacchinando» som skal bli fokusert på nettopp denne kalkunsteken. Oppskriften har ankommet våre dager gjennom en lang tradisjon som startet på midten av 1800-tallet, da det ble funnet ut at kraften fra koking av kalkunkjøttet ble til en smakfull aspik om det ble latt avkjøle i mange timer. «Tacchino alla canzanese» er da en slags stek som serveres kjølig og skjæret i tynne skiver dekket av sin aspik. Her kommer oppskriften!

Ingredienser: en kalkun på  ca. 6 kg, rosmarin, hvitløk, laurbærblader, salt og pepper

Rens kalkunen og fjern invollene, deretter skjær den i to og fjern brystbena; bryt eller knus andre ben, særlig de lengste. Ha kalkunen i en romslig leirpanne med høye kanter, fyll med krydderne, bortsett fra hvitløk som skal bare spres på kjøttoverflaten, sy med nål og tråd og dekk med kokende vann. Sett pannen i ovnen på høy varme og la koke i 4 timer; snu kalkunen, ha varmen enda litt høyere og fortsett koking i 4 timer igjen. Når tiden er gått, plasser kalkunen i en annen panne og fjern tråden. Sil kraften for å ta fettet vekk og avkjøl den i kjøleskapet sammen med kjøttet.

Spennende å vite: «Tacchino alla canzanese» befant seg til og med blant Neil Armstrongs matforsyninger i løpet av den første måneferden: romfareren syntes nemlig at det var en veldig smakfull og næringsrik matrett, som i tillegg kunne oppbevares i lang tid!

 

  

Last modified on søndag, 07 juli 2013 09:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Siste innlegg