TEXT_SIZE
Facebook Twitter Pinterest You Tube Vine Foursquare Instagram Tumblr Issuu

Gratinert blåskjell

En typisk havsmakende sommerrett: det er gratinert blåskjell! Oppskriften er fra Viviana og finnes i bloggen la-banana-split.blogspot.it

Ingredienser til én panne: 2 kg blåskjell, 300 g brød, 1 og ½ sitron (en både for juicen og skallet, halv bare for skallet), persille, 3 stykker hvitløk, hvit pepper, chilipepper, 50 ml ekstra jomfru olivenolje, 1 glass hvitvin

Skyll blåskjellene godt i rennende vann og kast de som har åpnet seg eller har knust skall. Ha dem i en stor gryte uten andre ingredienser og kok på høy varme med lokk på. Rist gryten ofte uten å ta lokket vekk og fortsett koking i noen minutter inntil alle skallene har åpnet seg; flytt da gryten vekk fra fyren og avkjøl. Husk å holde blåskjellene på varmen kortest mulig: de må ikke helt kokes, men bare åpnes, slik at man kan skille de to delene av hvert skall fra hverandre.

Lag fyllingen i mellomtiden: hakk brød, hvitløk og persille og bland alt i en skål sammen med revet sitronskall og et dryss av chilipepper. Tilsett salt, pepper og gradvis olje, hvitvin og sitronjus og rør slik at væskene sprer seg homogent.

Skill blåskjellskallene og behold bare den delen som inneholder bløtdyret (kast den andre). Bruk en teskje for å ha litt fyllingen i hvert skall og plasser blåskjellene i en panne, tett inntil hverandre, men ikke oppå hverandre. Legg pannen på middel-høyt nivå i ovnen (forvarmet på 200° C) og slå på grillen. Det skulle holde med bare 5-10 minutter baking: de blir klare så snart de blir gylne!

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Siste innlegg