TEXT_SIZE
Facebook Twitter Pinterest You Tube Vine Foursquare Instagram Tumblr Issuu

Ferratelle

Biscotti er typisk for Abruzzo, og før i tiden ble disse bakt av adelen, som så merket dem med et eget ferri (som kakene har navn etter) med familie-emblemet og initialene sine. Hvis du har vært på ferie i Abruzzo, har du helt sikkert lagt merke til at mange butikker selger dekorerte plater som du kan klemme sammen, som et gammeldags gorojern – det er disse man bruker for å bake Ferratelle.

Hvis du har kjøpt et sånn som suvenir uten helt å vite hva den skal brukes til, så får du her en god oppskrift så du kan lage dine egne tradisjonelle Ferratelle

Denne oppskriften kommer fra bloggen til Ileana, som er en ivrig kokk og aktiv  blogger fra Abruzzo. Du må gjerne ta en titt på bloggen hennes ribesecannella.blogspot.it

 

Ingredienser: 500 gram mel, 5 egg, 10 ss. olje, 10 ss. hvitvin, 10 ss. sukker, anisfrø 

Legg ferro-jernet over flammene på en gassovn, og snu det etter en stund. De skal være varme på begge sider. Lag deigen ved å piske eggene med sukker, og tilsett så olje, vin og anis mens du rører godt. Tilsett melet til slutt, og rør sammen til en smidig røre. 

Hell litt olje på ferro-jernet og klem sammen platen så oljen fordeles. Hell en skje røre på ene platen, og klem sammen og stek ett minutt på hver side. Følg godt med og sjekk fargen sånn at det ikke brenner seg. 

Ferratelle smaker godt med syltetøy, honning eller sjokolade.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Siste innlegg