TEXT_SIZE
Facebook Twitter Pinterest You Tube Vine Foursquare Instagram Tumblr Issuu

Påskebrød

Denne oppskriften på italiensk påskebrød har vi fått fra bloggeren Stella – ta gjerne en titt på bloggen hennes (på italiensk).  Blant hennes barndomsminner og historier fra Abruzzo finner vi denne oppskriften på det klassiske påskebrødet, som ikke spises bare i Abruzzo i påsken, men over hele Italia.

Ingredienser: 2 egg, 400 gram mel, 100 gram sukker, 62 ml solsikkeolje, 62 ml melk, 18 gram gjær, 30 gram anisfrø, revet skall fra en sitron, 2 ts vaniljesukker, en klype salt. 

 Begynn med å løse opp gjæren i lunken melk. La dette hvile noen minutter når det har løst seg, og tilsett så 70 gram mel. Rør sammen, og la denne røren stå til heving i 30-40 minutter et lunt sted. Imens blander du sammen sukker, revet sitronskall, vaniljesukker og olje til du har fått en jevn blanding.  Når deigen er ferdig hevet, tilsett resten av melet litt etter litt og rør godt sammen. Tilsett de andre ingrediensene som du blandet sammen samt en klype salt, og fortsett å røre. Deigen skal være ganske løs. Deigen skal røres lenge, så det kan være en fordel å bruke kjøkkenmaskin, og la den stå til røring i 25 minutter. Mot slutten blander du inn anisfrø og/eller rosiner. Dekk til bollen med et håndkle, og la den heve i ovn på 26°C over natt. 

Neste dag starter du med å kna deigen igjen – jo mer du jobber med den, jo bedre blir sluttresultatet! Dekk over bollen igjen, og la den stå til heving i 3-4 timer. Deretter tar du deigen over på et bakebord dekket med mel, brett den en gang og legg den i en litt høy bakeform. La den heve i tre timer. Visp sammen eggeplomme og litt melk, og pensle over deigen. Stek brødet i ovnen på 180°C i en time. Brødet skal ha en gyllen farge når det er ferdig, så dekk over med folie dersom du ser det begynner å bli for mørkt på toppen under stekingen. 

Påskebrød smaker best om det oppbevares noen dager etter steking. Dersom det pakkes lufttett er det holdbart et par uker. Du kan også skjære det i skiver og fryse ned. 

Brødet smaker godt som tilbehør til annen mat. I Teramo er det tradisjon for å spise brødet sammen med lammegryte eller de typiske mazzarelle. Det finnes også de som liker å spise brødet sammen med en bit sjokolade som en deilig dessert. 

 

 

 

 

 

Photo and recipe credits: unastellatraifornelli.blogspot.it

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Siste innlegg