TEXT_SIZE
Facebook Twitter Pinterest You Tube Vine Foursquare Instagram Tumblr Issuu

Mostaccioli

Denne uken deler vi oppskriften på en typisk dessert fra Abruzzo. Bloggeren Annarita cucinalkemika.blogspot.it tipser oss om tre oppskrifter som er knyttet til tradisjonene rundt innhøsting av druer i Abruzzo: druesyltetøy – også kjent som scrucchiata, kokt most og mostaccioli.

Vi kan se at hun er engasjert både i håndlagde ting og i tradisjonene fra Abruzzo, og hun sper på med detaljer fra sitt eget liv så det blir spennende å lese. Vi lot oss engasjere – og deler herved en av oppskriftene hennes med samme entusiasme!

Ingredienser: 750 gram hvetemel, 500 gram sukker, 400-500 gram kokt druemost, 1 ss bittert kakaopulver, 150 gram skåldede og ristede mandler kuttet i små biter, litt hjortetakksalt, 2 ts kanel. Til topping: mørk sjokolade som smeltes på vannbad. 

Et lite råd: Dette er en stor porsjon! Dersom du ikke er vant til å jobbe med store mengder deig eller ønsker en mindre porsjon, halver mengden på alle ingrediensene. 

Hell alle de tørre ingrediensene på et bakebord: mel, kakao, sukker, mandler, kanel og hjortetakksalt. Bland dem lett sammen. Tilsett litt og litt kokt most mens du knar det inn i deigen, og fortsett til du har fått en fin og smidig konsistens som er enkel å kjevle ut og stikke ut kjeksene. Mostaccioli har en typisk rombe-form, og du kan enten bruke en kakeskjærer eller kutte deigen i strimler på skrå både på langs og på tvers. 

Stek kakene på 180°C i 10 minutter. 

Dekk kakene med smeltet sjokolade, kjøl dem ned så sjokoladen stivner – og nyt!

 

 

 

Photo and text credits: cucinalkemika.blogspot.it

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Siste innlegg