TEXT_SIZE
Facebook Twitter Pinterest You Tube Vine Foursquare Instagram Tumblr Issuu

“Infiorata” av Corpus Domini

I deler av Abruzzo er søndagen dedikert til Corpus Domini – Kristi kropps og blods høytid - en av de viktigste religiøse feiringene i løpet av året, og det er mye følelser involvert til denne tradisjonen som er tilknyttet vårens ankomst. Infiorata er en tradisjon der man lager store tepper av blomster i bygatene.

Landsbyene er fulle av farger, og du kjenner lukten av blomster hvor hen du går. Dette er en hyllest til den varme årstiden som vekker naturen til live igjen etter vinteren. Forberedelsene for å lage blomsterteppene er lang og krevende, det skal lages avanserte mønster, så planleggingen må være perfekt! De flotte bildene lages direkte på asfalten ved å strø blomster i forskjellige farger utover, så komposisjonen må være klar før arbeidet starter. Bildene viser religiøse scener, og lages i gatene der prosesjonen skal gå.

Denne tradisjonen har blitt holdt ved like i landsbyer som Carunicho (CH), hvor mosaikkbildene laget av blomster dekker en overflate på hundrevis av kvadratmeter. Designet av bildene veiledes av mastere, som viser innbyggerne hvordan de ulike fargene skal legges ut. I Casoli (CH) er også Infiorata en viktig feiring, og feiringen har foregått uendret i over seksti år. I tillegg til å dekorere gatene i Casoli, er det også en tradisjon for å pynte balkonger og terrasser ut mot prosesjonen med flotte og kostbare gardiner. I Chieti feirer de også, og her er det muligheter for å se de fargerike og velduftende blomsterteppene langs Corso Marrucino opp til Piazza Valignani. Også i Magliano dei Marsi (AQ), Pescasseroli (AQ) og Torricella Sicura (TE) feires infiorata.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Siste innlegg