TEXT_SIZE
Facebook Twitter Pinterest You Tube Vine Foursquare Instagram Tumblr Issuu

Karneval i Abruzzo

Det er mye som skjer i Abruzzo denne tiden – hvis du allerede er her på ferie vil du finne alle oppdateringer på app´en Abruzzo Events (på engelsk). 

I disse karnevalstider vil vi spesielt anbefale feiringene som skjer i Montorio al Vomano i provinsen Teramo, der festen holdes på askeonsdag – og nettopp derfor kalles dette “karnevalets død”. Denne skikken med å feire karnevalets død kommer tilsynelatende fra  commedia dell arte, ved å simulere begravelsen til karnevalet med sorgtunge masker. Kisten er fulgt av byens orkester, som veksler mellom begravelsesmarsjer og lystig musikk – dette er virkelig en parodi på en begravelse, som drar det hele så langt det lar seg gjøre.

I provinsen L´Aquila holder de fremdeles liv i en skikks om har dødd ut i mange landsbyer, der kongen av karnevalet leser sin siste vilje og testamente. I landsbyen Pettorano sul Gizio, leser kongen av karnevalet testamentet sitt høyt for folket som er samlet på byens torg, denne er i hovedsak en satirisk fordømmelse av små og store hendelser i landsbyen siden forrige karneval. 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Siste innlegg